Förmögenhetsskatt


Bra eller dåligt? En jävla diskussion blir de varje gång om detta och det är nog den enda av få saker alliansen står för som jag är för. Tycker inte att det är rätt att man ska betala mer skatt bara för att man tjänar mera.

Min pojkvän berättade igår om en kollega på sitt jobb som jobbat galet mycket hela juni och fick ut 77 tusen innan skatt, och vet ni hur mycket han fick ut efter? runt 44 tusen. Okej ja det är mycket pengar det också men ärligt, 33 tusen kr i skatt? det är nästan hälften, det är inte okej, speciellt inte då när han istället får ut lika mycket som någon annan i stort sätt som jobbat mindre än honom, men bara får betala mindre i skatt.

Nej, den här diskussionen är jobbig men om det ska vara ett jämlikt samhälle så är det inte rätt att någon som gjort bättre ifrån sig i karriären och kämpat måste betala mer i skatt bara för att det.

Kommentarer
Postat av: Emelie

Fast de är inte förmögenhetsskatt.. men däremot är det sjukt varenda krona du tjänar över 25 000 får du skatta 50% på istället för runt 30 som man skattar som "vanligt" :/

2011-08-31 @ 17:30:48
URL: http://emelienikkii.blogg.se/
Postat av: fia,

håller inte med!

2011-09-04 @ 19:04:11
URL: http://glitterfia.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0