Tack

Vill bara tacka mina kära vänner vars utan stöd jag inte hade klarat mig igenom de senaste dagarna.

Framförallt Cecilia och Jennie men även underbara människor som Michaela, Sofia T och Sofia R.
Nämnas bör även Cecilias boyfriend Micke göra somm lättade trycket i fredags.

tack ska ni ha <3

Friends

Måsten visa vad jag hittade på en blogg där hon har skrivit om vänskap.  Jätte vackert och jätte sant

Appreciate your friends while they are in your life, and thank them for making you a better person. When the time comes for you to part ways, cherish the good times you had together and the value that they brought into your world.
Appreciate your friends while they are in your life, and thank them for making you a better person. When the time comes for you to part ways, cherish the good times you had together and the value that they brought into your world.

Also, if your friends are not making you a better person, but instead are pulling you down? You need to think about why you associate with those people, and if that is really how you want to live your life.


.


The day you stop believing in love, thats the day you're wrong.
Correction.
The day you start believing in love, thats the day you are wrong

28 februari

Bästa namnets dag idag. Imponerande att min bror var först att gratulera mig i kl sex i morse :P:)


0.8 One moment

har sagt det förut, säger det igen. Det här är mitt favoritögonblick någonsin. Visst jag har varit med om andra ögonblick i mitt liv som kanske var lite mer speciella och betydelsefulla, men den här dagen upplevde jag något helt annat som jag aldrig har gjort igen.

Den här eftermiddagen var vi på Slandölägret, alla barnen hade åkt hem, vi sitter och vilar, och det börjar spöregna. utan att tveka sprang jag och Kajsa ut i regnet utan skor och bara sprang och sprang och skrattade och man kände sig så fri och lycklig, kände gräset under fötterna och  vattenpölarna vid gungorna. kändes som om det inte fanns ett bekymmer i världen.

Vad jag skulle göra för att uppleva det ögonblicket igen.

 


0.7 Your best friend(s)

Omöjligt att ha en bäst vän när det finns sådana underbara vänner i ens liv. Men vi har fyra stycken som toppar listan;
Michaela, Sofia T, Sofia R och Cecilia


Min Brie, bästa vänner sen första året i gymnasiet och kommer att fortsätta med det resten av våra liv, då vi ändå båda har en tatuering i nacken som som står för Maria och Michaela. <3 Hon är min själsfrände och jag saknar henne varje minut av varje dag. När vi är tillsammas känns allting så himla rätt och lätt.
Plus att hon har gett mig världens underbaraste gudson som jag kommer älska föralltid!Kusin vitamin. Vad ska man säga, känt varandra hela livet, bästa vänner hela livet. Papporna våra är tvillingar så vi har varit som Piff och Puff under hela vår uppxävt och en av min favoritpersoner att spendera en dag med. Sådana fantastiska minnen det finns från den här människan, från när vi var 5 år till 10 år till 20 år, miinnen som kommer att fortsätta skapas resten av våra liv, då vi även delar blodsband kommer vi inte undan från varandra. Samma sjuka humor och löjliga intressen som man älskar att göra med henne. <3


Min Lover<3 Min psykolog, mitt rationella tänkande, min vita riddare i nöd. Finns alltid där för mig. Henne är den man ringer när man har allvarliga problem eller bara behöver lätta hjärtat. hade inte klarat mig igeno några tuffa och bra tider utan henne och jag hoppas att vi föralltid kommer att vara vänner. Bästa vänner sen 2006 och en av de får personer jag kan berätta ALLT för. Det är är även en sådan vän som man kanske inte råkas höras av på en veckan, en månad eller till och med ett år som har hänt, men vi vet ändå att vi har varandra och så fort vi träffas är det som den gammla tiden, som om inget har förändrats under den tiden vi har varit ifrån varandra. Tvätt och vinkvällarna en dag i veckan är min favorittid <3Cecilia Santi, Min andra halva? Ett guppigt förhållande sen sjätteklass då vi ena dagen hatar varandra och andra dagen inte kan leva utan varandra. Ett förhållande som nog ingen i världen förstår sig på förutom vi. Ett förhållande som många har kritiserat och ifrågasatt men dom har aldrig lyckats dela på oss två. Vi är fullkomligt olika, men på något sätt blir vi som en när vi är med varandra och oavsett hur mycket vi bråkar och "hatar" varandra hittar vi alltid tillbaka till varandra. Den jag ringer när jag har en minut över eller när jag behöver någon. Finns alltid där för mig and has my back, and I hers. <3

 

 

Sedan finns den andra vänner därute som man kännt sedan man var både liten och stor förtjänar en del av det här inlägget; Jennie och Melle

 

 


"Graveyard" - Feist

Vilket sammanträffade.

Gossip girl och one tree hill hade samma låt i sina avsnitt den här veckan. "Graveyard" - Feist! Tyckte att jag kände igen låten när den kom i one tree hill och sen nu när jag såg Gossip girl igen så fylldes luckorna in. Så gick tillbaka till OTH avsnittet och det var saaaamma. Vilka töntar som använder samma låt. Thihi.

Låten är föresent helt underbar.


0.6 Your day

Roligt att jag ändå tänke skriva om min tråkiga dag så vart det en del av den här roliga listan istället.

Min dag då såg ut så att gick upp nio för att möta upp pappa för att övningsköra lite. Vi tränade på dragningsläge i nedförsbacke, snabb start och lite start och bromsning. Sedan körde vi[han] till Orhem så fick jag köra PÅ EN RIKTIG VÄG fram och tillbaka. Han sa att om jag börjar köra av vägen så blir han livrädd och sen satt han och höll i handbromsen hårt som fan. Sen kom det värsta, EN JÄVLA BUSS! jag börjar skrika " Det kommer en buss! Det kommer en buss!" och pappa börjar skrika "BROMSA DÅ" HAHA men jag klarade, Värsta adrenalinkicken dock..

Sedan kom jag hem, tvättade håret och åt två kokta ägg till det nya One tree hill avsnittet om var värsta nagelbitaren och lite Chad Michael Murray sitter aldrig fel.

Sedan iväg till skolan för seminarium. Vår kursledare Karl-Magnus är helt underbar, vill bara ta hem honom och ha honom som min bästa kompis. Bytte faktiskt nr med en annan tjej i klassen så att vi kanske möts upp i veckan och pluggar, så där skaffar man nya vänner också.

Nu är jag hemma, hämtat ut en ny klänning från Nelly.se, gjort potatisgratäng och skickat iväg mamman för att köpa kött. Resten av kvällen blir till att äta gott och skriva på C-uppsatsen.


0.5 definition of love

Den här har jag klurat på ett bra tag, har inte vetat vad jag ska skriva så tänker att jag visar med bilder istället.

Kärlek kan vara för en vän, en pojke, en plats, en speciell tid, ett ögonblick, symboliskt och mycket mycket mer. Det här är bara ett fåtal bilder av ögonblick och människor som jag visar er.

 


..

Skrivit på C-uppsatsen halva dagen, lagat mat, chokladkaka och tittat på Abduction.
Santi kom, vi tittade på typ 5 avsnitt av Sabrina tonårshäxan (NOSTALGI) Nu tar hon ett bad i mitt badkar:P och jag lyssnar på lite Boyce Avenue på spotify, Rekommenderat!.

 

By the way så saknar och längtar jag efter våren så sjuukt mycket. Vill spela basket i det sköna vädret och drick 5kronors läsk. <3

 


Tisdagens den 21 februari

Idag har jag tittat på nya desperate housewives och Gossip girl, passat Santis hund, hälsat på Santi och pojkvän på förskolan där dem jobbar idag, sattit upp gardinstång på väggen med hjälp av pappa OCH skrivit klart och skickat in ett PM till skolan. NICE NICE.

Nu återstår bara en timme hemma och sen åka till jobbet för at tjäna in lite stålar mellan 17-21.
Juste har fått hem 500 fotokort som jag beställda förra veckan, en massaaa roliga bilder och minnen, nu måste jag bara sortera och hitta ett album att sätta in dem :P

Google.se

 

Finns på Google:)


.

I know I'm good for something, I just havent found it yet

 


relatively safe procedure

Jasså nu kan man tydligen tatuera sin "soulmates" namn på hjärtat. JÖSSES!


19 January

idag; Jobbat, tvättar, plugga, städa och one tree hill .

Kommer sov goooott i natt:)

Saturday night

 

Melodifestivalen ikväll med mamma, Solla, Pia, Emil och faster tror jag.

Just nu sitter och vi och tittar på Whitney Houston hyllningen på TV och blir lite deppiga men snart får vi skratta till Melodifestivalen och Helana Bergström. Mamman är helt hysterisk och upprepar, "ska jag ta fram fotöljen nu" "ska jag ta fram fotöljen nu?" "Näää vi vänta nog"


Oldies

 

 

Lite bilder från en gammal engångskamera jag hittade för ett tag sen och framkallade.
Från ett arbetsläger med Unga Örnar uppe i Fjällgård. På bilderna är det mest jag och min kusin och någonstans min mamma och bror. roliga minnen.


Vårterminens studierJag vet inte ifall att ni tycker det är intressant eller ej men jag tycker i alla fall att mina studier är sjukt intresseanta ämnen och suktar efter att prata om min C-uppsats och så med mina vänner men ingen jävel är ju intresserad, inte ens pojkvännen :S :P

Så sista terminen, sista kursen och en C-uppsats är ganska viktiga och intressanta saker. Vet inte om jag har nämnt att jag håller på att skriva om Tyskland och andra världskriget i min uppsats. Vi kollar på om andra världskriget har lämnat eller bidragit till en slag kollektiv medvetenhet, moral och ideal. Vi använder oss av diverse olika Sociologiska genier för att ta reda på detta, en vara herrr Émile Durkheim och hans moralsociologi.
Jag har ju alltid varit intresserad av andra världskriget, skrev till och med projektarbetet i nian med Michaela om andra världskriget så detta har varit sjukt intressant. Dessutom så har vi också ett tiotal intervjuer med tyskar där vi frågar dem om kriget och så och det har varit det mest intresseant jag någonsin har gjort att få en sådan slags inblick i indivers tankar och förhållningssätt om ett ämne som är så pass traumatiskt och känslosamt. Får se om resultatet blir lyckat.:)

Sedan går jag nu i vår parallellt med uppsatsen en kurs som heter T6 ( Europeisk integration och diversitet). I stort så väljer vi en region, jag har valt Storbritannien och sedan under tre olika delkurser med olika samhällsintriktningar kommer vi att formulera frågeställningar i förhållande till vår region och sedan skriva ett "paper" om regionen. Sedan i maj kommer vi att sammanställa alla tre delkursers papers så att det blir som en slags uppsats. Som sagt har jag valt Storbritannien eftersom det verkade vettigast då jag antagligen vill jobba i England, London, i framtiden. Första delkursen handlar om Europeisering och instutitionell förändring och jag har valt att titta på om Storbritanniens inflytande i Europa minskar i och med att dem har valt att stå utanför Europapakten. Europapakten är en finanspolitiska union som alla medlemstater i EU har anslutit sig till, förutom Storbritannien som faktiskt la i en veto över att pakten skulle få vara en del av själva EU. Så nu är Europapakten en mellanstalig union som existerar utanför EU men som fortfande får ta del av EU:s institutioner.
För att få in europeiseringsperspektivet ska jag titta på om England lämnas bakom den europeisering som sker i Europa just nu i och med den nya finanspakten eftersom dessa länder nu gå framåt och vidare i samarbetet och europeiserar medan England står utanför.

Well well, väldigt korfattat och kanske fullkomligt ointressant, oförstått och värdelöst but there it is.

Nu Revenge, ha en trevlig kväll(natt)

0.4 What you ate today

McDonalds

Är inte stolt över mig själv.

One tree hill 9x07 promo

The return of Chad Michael Murray <3

Finns inte mycket mer att säga för att bevis att det kommer att bli ett GRYMT avsnitt!


0.3 Your Parents

Mamma Victoria.  Hennes intressen är Farmville, Cityville, ja, alla slags ville som finns i facebook. Annars är det jag och mamma hemma och våra katter. Mamma sover i vardagsrummet  och stökar ner vardagsrummet med sin dator, pappaer, fanta och cheeseballs. I övrigt är hon en underbar person som är snäll mot alla och försöker göra så mycket som möjligt, ibland tar hon på sig lite för mycket. :PPappsen min är en smart människa som har den bästa humorn. Så om ni undrar så är det från honom jag har fått min underbara humor:) Min pappa vet allt och lite till, det är honom man ringer när man inte vet hur man kockar pasta eller om man vill veta namnet på en random blomma. Han bor också i Skarpnäck, på gården bredvid oss och det mysigaste som finns är att komma hem till honom och äta mat, spela kort, bara prata eller till och med kolla på en dåligt skräckfilm.

"The Places You Have Come To Fear The Most"

Dagen har bestått och består av att trycka in så mycket information om England(UK) som möjligt och sedan skriva en teorikopplad frågeställning om förhållandet med EU. Det kommer med andra ord bli en lååång natt!thiihih vill också ha en rund hamburgarsäng :)

02 . Your first loveEgentligen var det Jesse McCartney som var min första  crush och besatthet och One tree hill min första kärlek för något men ni tycker säkerligen att det är mobbat och inte realistiskt så det får bli min pojkän Emil som blir min första kärlek då han var min första riktiga kärlek och första pojkvän.


01. Introduce yourselfMaria det är jag och jag är numera 21 år, fyller 22 den 30 maj, börjar bli gammal med andra ord :P
Studerar tredje och sista året på Södertörn högskola, Europaprogrammet med Sociologi som inriktning. Jobbar samtidigt på Burger King, Vasagatan och umgås med mina vänner, mina katter och min pojkvän när det finns tid över dåra.

Närmast hjärtat just nu idag ligger One tree hill, katten Kajsa och min gudson Jamie. Fråga mig igen imorgon hur listan ser ut. :)  Det mesta annat om mig finns att hitta i tidagre dagar i bloggen någonstans bland alla de fyra åren.

Thirty day

Nytt år ny start, fast på samma blogg of course. Så jag tänkte att vi kör en sån här rolig sak som alla gör:)

Day 01 – Introduce yourself
Day 02 – Your first love
Day 03 – Your parents
Day 04 – What you ate today
Day 05 – Your definition of love
Day 06 – Your day
Day 07 – Your best friend
Day 08 – A moment
Day 09 – Your beliefs
Day 10 – What you wore today
Day 11 – Your siblings
Day 12 – What’s in your bag
Day 13 – This week
Day 14 – What you wore today
Day 15 – Your dreams
Day 16 – Your first kiss
Day 17 – Your favorite memory
Day 18 – Your favorite birthday
Day 19 – Something you regret
Day 20 – This month
Day 21 – Another moment
Day 22 – Something that upsets you
Day 23 – Something that makes you feel better
Day 24 – Something that makes you cry
Day 25 – A first
Day 26 – Your fears
Day 27 – Your favorite place
Day 28 – Something that you miss
Day 29 – Your aspirations
Day 30 – One last moment

London - 09

För exakt tre hela år sedan var jag i underbara London med min underbara vackra bästa vän Michaela.
Those were the best days of my life <3


Bubbleroom.se

Ni har väl alla sett reklamen på tv från Bubbleroom väldigt charmig och lookande så jag körde en slags TVshop och Klickade hem några allt för underbara klädesplagg.

 Once upon a time

Long time no see. Livet är galet, tiden och orken har inte funnits att spendera tid med bloggen men jag tänke göra ett nytt tappert försök, så vi får se hur det går :)

Bild


RSS 2.0