För er som är intresserade;





- Trots förbjudet fångas hajarna ute till havs vilket gör det svårt att bevisa brottet och de skyldiga slipper ofta undan. Besättningsmännen är endast ute efter fenorna eftersom hajköttet inte är lika efterfrågat och ger dåligt med pengar, det tar stor plats på båten och luktar ammoniak.

- Av de 14 hajarter som har studerats i Atlanten har de minskat med 60- 90 % de senaste 15 och harjarter i allmänt har minskat med minst 90 % de senaste 30 åren. 
 
-Hajen slängs tillbaka i vattnet, den kan inte simma, den är hjälplös. Den druknar, förblöder eller svälter ihjäl eller så blir den långsamt uppäten av andra fiskar.  Ingen vet säkert vad rovfisket och utfiskningen av hajarna innebär för den ekologiska balansen i haven, men det har bland annat lett till en explosionartad ökning av en del fiskar som är stora hajars naturliga föda.

- Många- därmed Kina- har börjat kräva att hajfenssoppa tas bort från menyer . Men inte för hajarnas skull, utan för att serverandet av hajfenssoppa kan börja irritera utländska djurrättsaktivister och miljökämpar.

KÄLLA



SKRIV UPP ER PÅ LISTAN FÖR ATT RÄDDA HAJARNA!
HTTP://WWW.SAVETHESHARKS.SE/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0